om Karin

Karin Bengtsson - född Hård

A Long Time Ago…

Jag föddes år 1970, i slutet av maj månad, närmare bestämt den 29:de. Jag är född och uppvuxen i Kumla, grundskolan gick jag i Kumla och Laxå.

Gymnasietiden läste jag 3-årig naturvetenskaplig linje, för att sedan vara med i ”Dropparna” på Kreativ Mission 1989-90. Det var ett teamår då vi fick lära oss grunderna i dans, mim och drama + en del bibelundervisning, för att sedan skickas ut bl.a. på skolor och till konfirmandgrupper för att uppträda och berätta om vår kristna tro.

Därefter jobbade jag ett år på ett sågverk i Hasselfors utanför Laxå, för att sedan gå en bibelskola i Norge, på Oslo Kristne Senter. Det blev ett år då Gud gav mig oerhört mycket, och mycket förändrades (till det bättre) i mitt kristna liv.

Sedan läste jag 60 poäng engelska på Högskolan i Örebro, för att därefter åka till England ett år och gå en översättarutbildning på University of Surrey i Guildford.

Så till slut hamnade jag i Örebro 1995, i en liten etta på Västra Vintergatan. Där bodde jag till slutet av 2002, då jag flyttade till en 2:a på Norrbygatan. Jag hade börjat ”spänna ut” och förbereda mej för ett nytt liv, med man och familj. Och lagom i januari 2003 dök Sam upp…

Arbetslivets mödor…

Min meritlista är ganska lång, för jag har provat på en hel del olika jobb.

Jag har arbetat som saxofonlärare…

Ett annat intressant jobb jag haft var som sågverksarbetare…

Så har jag arbetat som springschas, alltiallo och ”ritare” på ett arkitektkontor…

Jag har även jobbat som julkortssorterare…

Anställd hos Sparbanksgirot har jag också varit…

Men min huvudsakliga sysselsättning är som översättare och tolk. Jag har haft enskild firma ett antal år nu och genom åren har det blivit ett antal böcker….

Huvudsakligen har jag översatt böcker för Livets Ords Förlag, men det har även blivit några för Markus Förlag samt en del andra uppdragsgivare. På sistone har även det nystartade KC Media anlitat mej …

Vid sidan om översättningsjobben har jag under några år även jobbat som lärare (drama, dans, tyska och diverse andra ämnen), det senaste året på halvtid, på Grenadjärskolan, en kristen friskola som är knuten till vår församling, Kristet Center Örebro.

Till listan över olika jobb kan läggas städerska, vårdbiträde, jordgubbsplockare, daghemspersonal, sjukgymnastbiträde, telefonintervjuare och studiomusiker. Således är det mycket som jag har provat på.

Mina hobbies och övriga nöjen

Jag har spelat saxofon i ganska många år, men de senaste åren har den fått vila. Men vem vet, kanske hittar du mig i nåt storband eller nån musikkår så småningom igen…

Jag tycker mycket om att vara ute i naturen, titta på allt det vackra som Gud har skapat, känna dofterna, njuta av en härlig fika – fika är viktigt!

Gud och Församlingen …

En stor plats i mitt liv tas upp av min relation med Gud. Livet med Gud och livet i församlingen är en oerhört central och viktig del av mitt liv, eller egentligen inte en del av livet, utan utgångspunkten för allt det andra. Han har älskat mig först, därför älskar jag Honom.

Citatet…

Det är aldrig synd om den som älskar Jesus (Valborg)

Engelska Citatet …

I have a feeling I’m not being entirely persuasive in certain quarters (Englands PM, Tony Blair)