om Sam

Sam Bengtsson

A Long Time Ago…

Jag föddes i Växjö, Småland, den 18 maj, 1966, och det var antagligen därför att mina föräldrar bodde där på den tiden. Det var någonstans på Mörners väg, men där blev jag inte långvarig.

Vi bodde där till augusti samma år, då vi flyttade till Örnsköldsvik i Ångermanland. Det var ett stort steg för oss, speciellt för mig (jag kunde inte gå på den tiden). Faktum var att jag gjorde inte mycket mer än sov, åt, skrek lite då och då samt var offer för blöjbyten med jämna mellanrum.

I Örnsköldsvik gick jag så småningom i skolan. Första och andra klass gick jag på Vega-skolan. Trean blev en kompromiss då vi fick tillbringa höstterminen på ÖTS (Örnsköldsviks Tekniska Skola), senare mer känd som Örnsköldsviks Museum. Vårterminen fick vi flytta till den nybyggda Sörlidenskolan, där jag fick fortsätta fram tills jag skulle börja på högstadiet. Sjuan till nian gick jag på Platåskolan som oxå blev mina sista år i Örnsköldsvik.

Efter avslutad grundskola slog jag in på vägen mot att bli en urmakare och började på Stefanskolan i Borensberg, Östergötland. Där tillbringade jag två år (82/84).

1985 var det åter dax för studier. Denna gång på Katrineholms Tekniska Skola (KTS) där jag läste in 4-årig Tekniks linje (på 5 terminer). Inriktningen var mot maskin, men det stod klart ganska snart att det var datorer som jag i fortsättningen skulle ägna mig åt.


Arbetslivets mödor…

I januari 1988 började jag så arbeta i Gislaved på GISAB som programmerare. Det var utmanande och jag utvecklades en hel del under de ett och ett halvt år som jag arbetade där.

Sommaren 1989 var det så åter dax att flytta på sig. Denna gång bar det av till Uppsala där jag skulle stanna två år. Jag gick i bibelskola under förmiddagarna på Livets Ord, och eftermiddagar och kvällar arbetade jag på K-Data i Uppsala som programmerare/tekniker. Detta var en tid med mycket högt tempo. Men roligt var det.

När jag senare flyttade till Värnamo startade jag en egen firma, för att pröva lyckan. Detta gick inte så bra varför jag en tid arbetade på Värnamo Lokal-TV. Jag läste oxå en 40-veckors kurs i Redovisning/Marknadsföring i Jönköping.

1995 började jag arbeta på Softwind data i Värnamo där jag arbetade som tekniker med inriktning på installation och underhåll.

1998 kom jag så till Norrköping, där jag började arbeta för Dimension.

2003 träffade jag Karin i Örebro, så jag flyttade hit i början av April.

2003 började jag arbeta som personlig assistent och parallellt med det jobbade jag som datalärare 2004-2005. Dessutom startade jag Enskild Firma hösten 2004.

2006 på hösten slutade jag med assistentjobbet och började åter i konsultbranschen. Då började jag jobba på Pulsen Systems i Stockholm.

2009 på hösten började jag ett nytt jobb i Örebro på EDB. Senare bytte EDB namn till EVRY.


Israel och Judarna

Mitt engagemang i Israel och det judiska folket går långt tillbaka. Detta beror på den kärlek som Gud lagt ner i mitt hjärta till detta folk. De är människor med sina fel och brister, men jag älskar dem i alla fall.

Israels nutida historia har alltid faschinerat mig och därför har jag fördjupat mig i ämnet. Och så kom det sig att jag engagerade mig i Operation Jabotinsky. Det är en organisation vars huvuduppgift är att hjälpa ryska judar hem till Israel.

Så jag mönstrade på M/V Restoration i april 1997. Totalt stannade jag drygt 4 månader ombord, och hann med 3 resor mellan Ryssland och Israel. Dessa resor är absolut inget som jag ångrar. De har berikat mitt liv och påverkat mej i allra högsta grad. Att få se dessa människors glädje och lycka, betyder allt och är något stort att få vara med om.


Mina hobbies och övriga nöjen

Var skall man börja någonstans när man skall berätta om hobbies m.m. Jag samlar på frimärken (är alltså filatelist). Min samling består av ca 15000 olika märken (främst stämplade) från hela världen. Men som min tid inte räcker till just nu så får detta intresse vila sig.

Musik lyssnar jag gärna på, och sjunger gör jag oxå. Min samling av CD skivor börjar faktiskt ta sig, men jag tror att det finns många som har betydligt fler i sin samling än vad jag har.

En ny hobby är fågelskådning. Fram till idag (16/12 2008) har jag en krysslista med 180 kryss.

Några bra böcker som jag läst :

  • Paul Meier: ”The Third Millennium – A Novel” som handlar om slutet av vår tidsålder (romanform) om den tid som är just innan Jesus kommer tillbaka och om de människor som får leva under denna svåra tid.
  • Paul Meier & Robert Wise: ”The Fourth Millennium – The Sequel” som handlar om slutet av tusenårsriket (romanform) om den tid då Satan slipper lös en sista gång och om de människor som får leva under denna tid.
  • Rick Renner: ”Dream Thieves – Don’t be robbed of your divine destiny” En mycket intressant bok om att bevara sin vision och att få se den hända.

Nya böcker som jag läst :

  • John Bevere: Gudsfruktan – Nyckeln till att lära känna Gud. En verkligt måste-bok för den som vill lära känna Gud och leva nära och tillsammans med honom.
  • Tommy Tenney: På jakt efter GUD ”Jag jagar efter att gripa det” Denna bok fick mej att verkligen längta efter att få lära känna Gud på ett personligt sätt. Att den berörde mej djupt går inte att ta fel på. Tillsammans med John Bevere’s bok om Gudsfruktan är de de viktigaste böckerna som jag har läst.
  • Terry Law: Kraften i lovsång & tillbedjan. En bra bok om vad det innebär att lovsjunga och tillbedja Gud. Vad är skillnaden och vad har du för motiv och attityd. Alltså en superviktig bok för den som vill närma sej Gud på lovsångens område.

Församlingen

Jag och min familj tillhör församlingen Kristet Center i Örebro. Där trivs vi verkligen. Vi får vara en del av vad Gud gör på denna plats och i denna stad. Och det är verkligen ett privilegium.

I församlingen är jag engagerad med TV-arbete. Vi filmar alla söndagsmöten och sänder dessa på webben ‘LIVE’. Dessutom sänder vi något vi kallar för ‘Ett Dukat Bord’ som vi har onsdagkvällar, ett antal gånger per termin. För närvarande är detta vår produktion, men vi siktar på att växa och utöka arbetet (mars 2007).

 

 


Njursten

Under 2009 har jag haft bekymmer med njurstenar. Efter en del behandling så kom äntligen ett antal ut (under en del smärta).

njurstenar 20091012
Den stora stenen var ca 7 mm lång. Och nu är dom ute.

 


Citatet …

Strävar och längtar du efter ledighet då kommer du att hata ditt arbete, men om du älskar ditt arbete så kommer du att njuta av din ledighet

Angående att motionera …

Att springa utan att vara jagad är ett tecken på psykisk obalans (Marianne)