Botad från cancer

Sams berättelse

 

För drygt 40 år sedan opererades jag för cancer. Bara man nämner ordet cancer så förlorar många människor hoppet. Och det skulle man verkligen kunna ha gjort i mitt fall.

Jag var drygt två och ett halvt år när man upptäckte att jag hade cancer (hösten 1968). Då var den stor som en persikokärna. Det visade sig vara tre tumörer på min vänstra njure. På grund av en del omständigheter kunde man inte operera mig på en gång utan man blev tvungen att vänta till början av mars 1969. När man så opererade mig och skulle lyfta ut njuren, så sprack den. Följden blev att man fick operera mig tre gånger till för att ”städa” buken ifrån resterna efter njuren. Ovanpå detta fick jag också tarmvred, så jag blev opererad fem gånger under ett halvår. Utöver själva operationerna fick jag cellgift och behandlades med strålning. Denna behandling tog mycket hårt på min kropp och jag magrade kraftigt. Jag blev också mycket svag.

När jag fick permission vid midsommar kunde jag knappt stå på benen. Många släktingar och vänner bad till Gud för mig. Dessa böner och den barnsliga tro som jag hade på att Gud skulle göra mig frisk, ledde till att jag idag kan berätta vad Gud gjort för mig. Min mamma har berättat om ett tillfälle då vi satt i väntrummet till cancerkliniken. De vuxna som satt där såg mig leka på golvet och de visste varför jag var där. Så började jag sjunga när jag satt där och lekte. Inte brydde jag mig om vem som lyssnade. Jag bara sjöng. Och det var min bekännelse : Jag ska aldrig, jag ska aldrig dö. Jag ska aldrig, jag ska aldrig dö. Nej som ett träd planterat invid vatten, jag ska aldrig dö.
Många gånger när vi växer upp och blir ”förståndiga” så tappar vi den där barnsliga tron på Gud och hans förmåga. Varför ska det vara så svårt att tro att Gud kan hela våra kroppar. Det är ju ändå han som har skapat oss. Gud både kan och vill göra saker för oss. Både stora och små. Gud bryr sig om dig och dina vardagliga bekymmer. Tyck inte att ditt problem är för litet eller att det är för svårt. Gud bryr sig om dig. Sam Bengtsson